
Italienske kjeks
113 gram usaltet smør i romtemperatur
4 ss sukker
1 ts frisk, finhakket rosmarin
1/2 toppet ts finrevet sitronskall
2 eggeplommer
3 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
1/4 ts salt
1 1/2 ts bakepulver
Pisk mykt smør, sukker, rosmarin og sitronskall til det blir kremete (enklest med elektrisk mikser). Tilsett eggeplommer og pisk til det blandes. Bland de tørre ingrediensene i en egen bolle og tilsett til det våte. Rør sammen fort så det akkurat er blandet. Del deigen i to og form den forsiktig til to pølser. Pakk inn i plastfolie hver for seg og legg i frysen minst 40 minutter. Varm ovnen til 160 grader. Ta ut en pølse og pakk ut av plastfolien. Skjær i litt under 1 cm tykke skiver og legg på bakebrett med bakepapir. Stek i ca 13-15 minutter til så vidt gyldne i kantene. Avkjøl på rist.
Det fine med disse er at man kan lage deigen en dag og la deigpølsene ligge i fryseren og skjære av to-tre kjeksskiver når man føler for det.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar