fredag 4. juni 2010

Italienske kjeks

De minner meg om kjeks vi pleide å spise da jeg var liten. De er crispy og luftige og spennende. Og jeg liker måten de farges gule av eggeplommen. Og de små bitene med frisk rosmarin som stikker frem. Smaker godt med te.. som alt gjør.

Italienske kjeks

113 gram usaltet smør i romtemperatur
4 ss sukker
1 ts frisk, finhakket rosmarin
1/2 toppet ts finrevet sitronskall
2 eggeplommer
3 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
1/4 ts salt
1 1/2 ts bakepulver

Pisk mykt smør, sukker, rosmarin og sitronskall til det blir kremete (enklest med elektrisk mikser). Tilsett eggeplommer og pisk til det blandes. Bland de tørre ingrediensene i en egen bolle og tilsett til det våte. Rør sammen fort så det akkurat er blandet. Del deigen i to og form den forsiktig til to pølser. Pakk inn i plastfolie hver for seg og legg i frysen minst 40 minutter. Varm ovnen til 160 grader. Ta ut en pølse og pakk ut av plastfolien. Skjær i litt under 1 cm tykke skiver og legg på bakebrett med bakepapir. Stek i ca 13-15 minutter til så vidt gyldne i kantene. Avkjøl på rist.

Det fine med disse er at man kan lage deigen en dag og la deigpølsene ligge i fryseren og skjære av to-tre kjeksskiver når man føler for det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar